Vitralele sunt suprafețe (geamuri) mare de sticlă care se folosesc in Desingul Arhitectural si Interior pentru crearea «Open Space», «Show Room» si «Shop Stand». Spălarea și întreținerea vitrinelor oferă o imagine clară conținuturilor sale și un aspect plăcut.

Spălarea vitrinelor, într-adevăr nu reprezintă o ocupaţie simplă şi necesită implicarea nu doar a lucrătorilor speciali, dar şi a echipamentului special, dotării şi utilajului. În acest caz nu puteţi evita serviciile companiei de cleaning, care va oferi specialişti calificaţi şi inventarul necesar pentru spălarea vitrinelor: fitinguri de cauciuc, soluţii speciale pentru spălare, cârpe, burete şi etc. Este de menţionat că componentele din praf şi periile cu scamă nu se potrivesc deloc pentru aceasta.

Prelucrarea vitrinelor se începe de la curăţirea uscată a ramelor şi tuturor construcţiilor. Apoi se purcede la prelucrarea umedă a geamurilor: soluţia specială de curăţire se aplică pe sticlă şi se lasă timp de câteva minute, pentru ca soluţia să acţioneze asupra murdăriei şi doar după aceasta suprafaţa se prelucrează pe cale mecanică, adică cu ajutorul periilor speciale şi fitingurilor de cauciuc. După aceasta geamurile se spală cu apă curată şi se usucă bine cu mijloace speciale.

Rămâne de menţionat că spălarea vitrinelor are loc de la 2 – 4 ori pe an, în dependenţă de etaj şi de amplasarea lor (cu cât etajul este mai jos, cu atât mai repede şi puternic se murdăresc vitrinele). Şi, în fine, nu uitaţi că geamurile curate sunt capabile să ridice dispoziţia tuturor – atât celor din interiorul clădirii, cât şi celor ce se află în exterior.