SERVICII

Spălarea și curățarea panourilor solare și fotovoltaice

Spălarea panourilor solare

După cum știm deja, curățarea panourilor fotovoltaice este un proces pe cât de simplu, pe atât de util pentru eficientizarea sistemului și captarea unei cantități cât mai mari din energia solară. Deși principala caracteristică a panourilor fotovoltaice este lipsa aproape totală a costurilor de întreținere, pot exista momente când curățarea acestora este absolut necesară.

Fiind instalate în aer liber, panourile solare se murdăresc ușor, fie că este din cauza frunzelor copacilor, polenului, excrementelor de păsări, poluării sau resturilor vegetale.

Aceste impurități generează o productivitate mai scăzută. De aici și importanța curățării regulate a echipamentului, deoarece murdăria împiedică lumina să ajungă la dispozitiv. Deci, dacă nu v-ați curățat niciodată panourile solare după instalare, este timpul să vă gândiți să faceți acest lucru.

Cum se curăță panourile solare

Majoritatea panourilor sunt instalate la înălțime din acest motiv utilizăm servicile Autoturn a partenerilor noștri de încredere. Echipa Excellent Clean este echipată cu tot necesarul pentru a realiza acest serviciu la cel mai înalt nivel.

  • Utilizăm doar apă dedurizată și detergent special, folosim doar accesorii adaptabile la curățătoarele sub presiune și perii cu tije telescopice.
  • Nu recurgem la improvizații – zgârierea panourilor reduce eficiența acestora și favorizează depunerea murdăriei.

Pașii de spălare a panourilor :

  • PASUL 1: Eliminăm praful, murdăria sau frunzele cu o perie moale.
  • PASUL 2: Folosim un furtun de grădină pentru a pulveriza panourile curățate.
  • PASUL 3: Frecăm toate zonele cu probleme cu o perie moale și apă.
Plasează o comandă